Om mig

Jag som driver StefansHundkurser.se heter Stefan Hellström. Jag bor och är mest aktiv på Gotland. Djur och jakt har varit ett stort intresse sedan tidiga år på föräldragården vid Boters i Anga socken på östra delen av ön.

Arbetade med hjortar och andra vilda djur

Idag består jaktintresset mest av jakt över stående fågelhund, rådjursjakt med drivande- och kortdrivande hundar, vildkaninjakt med hund och/eller iller samt sjöfågeljakt. Utan en kvalificerad apporterande hund vore det omöjligt att bedriva sjöfågeljakt här på Gotland. De sträckande fåglarna kommer oftast sent i skymningen.

Trots att jag sedan många år skolat om mig och arbetar som anestesisjuksköterska på Falck Ambulans på Gotland, finns intresset för djur kvar och då i synnerhet hundar av jakthundras och dressyr och utbildning av dessa och deras ägare. De senaste 15 åren har jag hållit kurser inom grundlydnad och påbyggnadslydnad för hundägare. Jag är bl.a. utbildad via Jägareförbundets stegutbildningar och är certifierad Steg 4-instruktör. Jag är även eftersöksinstruktör inom Svenska Jägareförbundet.

Utökad kursverksamhet

De positiva reaktioner och det stora intresset för min kursverksamhet har motiverat mig att satsa på en egen rörelse med utökad kursverksamhet och en ökad verksamhet inom specialdressyr. På Gotland har jag tillgång till lämpliga marker för träning av drivande och kortdrivande hundar, apportering på land och i vatten, fältträning av stötande och stående hundar och spår- och eftersöksträning.

Hunddressyr

Läs mer om min syn på hunddressyr.

Berättelsen om hur det började